Significat del color de les roses

Orígens del llenguatge de les roses

Com tot el que té vida en aquest planeta, tots tenim una historia al darrere, un relat que deixa entreveure qui som. De la mateixa manera que hi ha diverses teories científiques que expliquen l’origen de l’univers, com per exemple la teoria del Big Bang, avui us parlarem de l’origen del llenguatge de les flors.

Preparat per conèixer més sobre les roses? Som-hi!

Per començar aquest article se’ns fa imprescindible esmentar l’origen del significat del color de cada rosa. Des de temps immemorables, les roses eren objecte de bellesa i elegància, per l’aroma que desprenien i per la delicadesa i atractiu que desprenien. Cosa impossible de negar, no us sembla?, a qui no l’hi agrada una rosa?.

Per aquells temps, el fet de regalar una rosa amagava un missatge. Així que aquest tipus de presents eren apreciats pel comunicat que representaven.

Des de l’antic Egipte, passant per èpoques com l’Edat Mitjana, el Renaixement i el Romanticisme, van ser períodes de gran apogeu per les roses. El significat que transmetien les roses va arribar tant lluny que, a França es va escriure un llibre titulat, “Le langage des Fleurs”. La simbologia de les flors va arribar a tenir el seu propi nom, per a ser exactes a Anglaterra el van anomenar floriografia. Imagineu-vos, si ja l’utilitzaven des de l’antiguitat faraons i reis, Anglaterra no havia de ser menys. Així que a l’etapa victoriana l’acte de regalar una rosa, era una cosa degudament analitzat pel fet de tractar-se d’un missatge codificat. Us veieu així, amb aquest WhatsApp de l’època? És una mica difícil d’imaginar perquè en aquells temps valia la pena ser molt enginyós, tenint en compte que les roses regalades representaven una cosa que no es podia expressar.

Si us agrada l’historia de l’art o la mitologia, haureu vist varis quadres on la presència de la rosa era molt important, però potser no ho sabíeu fins ara. Us posem un exemple, a la mitologia les roses vermelles estaven i estan vinculades amb la deessa de l’amor Afrodita pels grecs i Venus pels romans. L’origen d’aquestes roses segons la llegenda té dues versions, però nosaltres us explicarem la que més ens agrada que és la següent: Afrodita va anar a socórrer al seu estimat Adonis, que estava ferit per un porc senglar. La deessa de l’amor en anar tant de pressa va ensopegar amb un roser de roses blanques i aquestes es van envermellir pel que havia succeït, donant com a resultat les nostres estimades roses vermelles.

Ara que ja us hem donat una petita pinzellada de l’origen, us passem a explicar el significat, així que atents amb el que regaleu, si no voleu ser mal interpretats!

El que amaga el color de las roses

Si us sembla, començarem per una de les nostres roses preferides. Les roses vermelles. Son clàssiques i perfectes si el que voleu és demostrar el vostre amor. Així que son el detall perfecte per un Sant Jordi rodó. Com molts sabreu, aquesta rosa implica, amor i desig.

Roses de color rosa. En general aquest color de rosa significa amor, gratitud i admiració. En canvi, les diferents tonalitats d’aquesta rosa poden transmetre coses diferents. Per exemple, en el cas que la rosa sigui fosca, no té una connotació negativa, és simplement la millor manera de dir-li a la persona que rep el present que vosaltres sou lleials i per tant, que sou persones de confiança.

Roses de color groc. Aquest color ens contagia alegria, no sé a vosaltres. Si sou de la nostra opinió, aquest color es l’idoni per reflectir amistat o bé, si teniu algun familiar o amic a l’hospital, per a demostrar-li que li desitgeu tota la salut del món. Així que, si sou optimistes i amb bona energia, aquesta es la vostra rosa. En canvi, hi ha persones una mica reticents al color groc, per temes d’escepticisme. Així que us aconsellem anar amb compte de a qui regaleu una rosa d’aquest color, perquè els vostres amics supersticiosos potser no ho veuen amb els mateixos ulls que vosaltres.

Roses de color blanc. El color blanc és un color que, generació rere generació, se’ns ha dit que significa puresa, matrimoni, nous inicis, innocència i espiritualitat. Per això no és d’estranyar que moltes novies escullin aquesta rosa pel seu ram de flors. També perquè,… sabies que està relacionat amb la felicitat eterna? És a dir, es com el missatge del final dels contes “i menjaren anissos”.

Roses de color taronja. Gens difícil imaginar què simbolitza. El missatge que ens transmet aquest color, que prové de la barreja del el groc que, com hem comentat abans, està relacionat amb l’amistat i la rosa vermella que és amor passional. La conseqüència d’aquesta unió fa que un ram de roses taronges sigui perfecte per a regalar a les vostres amistats que amb el pas del temps s’han convertit en les vostres actuals parelles. Les roses de color taronja signifiquen entusiasme i passió.

Ara que us hem posat al dia sobre el significat del color de les roses, comparteix aquest post amb els teus amics. Així sabran quina és la rosa que més els encaixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens algun dubte o vols un pressupost? Ens posem en contacte amb tu

    Telèfon (Et truquem!)WhatsappEmail

    Dades de contacte

    Accepto les condicions de la LOPD.

    Send